Gitsels Badkamers en Installateurs
Gitsels Badkamers en Installateurs
Van Oldenbarneveldtstraat 122
6827 AN Arnhem
026 443 2442 - info@gitselsbadkamers.nl
Aangesloten bij
close
Een tafel waar vijf glaasjes met vitaminen in staan Lachende vrouw met bio sapje, glaasjes met vitaminen en ontbijt op bed

Vitaal het najaar in met gezonde voeding en vitaminen

Ga lekker in je vel de herfst in door aan jezelf te werken. Geef je weerstand, spieren en mentale gezondheid een boost met de juiste voeding en vitaminen. Hiermee breng je je lichaam in een goede conditie en verminder je stress. Met onze tips maak je een sterke start naar een vitaal gevoel in de koudere maanden.

Waar begin je met voeding?

Voedingskeuzes hebben invloed op hoe je je voelt. Sommige voeding geeft even plezier, maar daarna zit je te balen (je bent er toch weer ingetrapt). En in andere voeding heb je gewoonweg geen zin, maar ondertussen weet je wel dat het goed voor je gezondheid is. Vaak maken we de verkeerde keuze en gaan we voor dat ongezonde tussendoortje of die snelle afhaalmaaltijd. Hoe buig je dit om en ga je voor de gezonde voeding en vitaminen?

Houd met een schema bij welke voeding je neemt en noteer of de voeding onder gezond of ongezond valt. Probeer steeds iets gezonder te eten. Het schema helpt je hierbij.

Vitaal het najaar in met gezonde voeding en vitaminen - Waar begin je met voeding?

Elke dag een salade?

De basis voor een vitale levensstijl is gezonde voeding. Een salade hoeft hiervoor niet elke dag op het menu te staan. Wel is het verstandig om frisdranken en kant-en-klare maaltijden te laten staan. Kies voor verse producten, groente en fruit. Bezoek de groenteman wat vaker en laat je verleiden door al het lekkers dat je hier vindt. Neem de tijd voor een maaltijd. Ook rustig en regelmatig eten kan een positief effect hebben. 

yoghurt op een aanrechtblad en thee met theeblaadjes op tafel
Vrouw geniet van biologisch sapje, blauwe bessen en frambozen

Een gewoonte opbouwen kost tijd

Als je een vitaal gevoel in het najaar wil, pas dan stap voor stap je voedingspatroon aan. Als je te veel tegelijk wil, dan leert de praktijk dat het averechts werkt. Zo zit je in no time weer in je oude patroon. Haal bijvoorbeeld eerst dat ongezonde tussendoortje eraf. Of kies een gezonde optie als tussendoortje. Als je dit een tijdje volhoudt, zul je zien dat het verandert in een gewoonte. Dan ben je klaar voor de volgende stap. Elke verandering maakt je vitaler.

Kies de juiste voeding voor jou en zorg voor jouw optimale ik. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

En hoe zit het met vitaminen?

Om goed te functioneren heb je allerlei voedingsstoffen nodig. Volgens het Voedingscentrum krijg je al deze voedingsstoffen binnen als je goed; vers, gevarieerd en met mate eet. Toch kunnen sommigen er baat bij hebben om (tijdelijk) extra vitaminen en mineralen te slikken om zich vitaler te voelen. Er zijn veel vitamines waar je meer energie van krijgt. Zo zorgt vitamine B12 dat je vermoeidheid vermindert. Vitamine C verbetert je weerstand, waardoor je lekkerder in je vel zit. Overal is wel een vitaminepil voor, maar overdaad kan schaden. Daarom is het verstandig je er goed in te verdiepen.

Tafel met een plant en glaasjes vitaminen erop
sunshower uv licht dame onder de douche in ruime badkamer

Vitamine D

Vitamine D is een vitamine waarvan je in het najaar profijt kunt hebben. De grootste bron van vitamine D is zonlicht. In de herfst en wintermaanden pak je steeds minder zonlicht mee. Dan zou je extra vitamine D kunnen overwegen om je immuunsysteem te versterken. Dat kan met vitaminepillen maar ook met de Sunshower. De UV-stralen  van dit zonnetje onder de douche zorgt niet alleen voor een sterker immuunsysteem, ook je spieren herstellen bijvoorbeeld sneller van een work-out. Zo kun je een extra portie vitamine meenemen in je ochtend- of avondritueel in de badkamer.

Zo versterk je jouw immuunsysteem met zonlicht 

 

Vitaal het najaar in met gezonde voeding en vitaminen - Baden+ Vitaal thuis ontvangen

Baden+ Vitaal thuis ontvangen

In het vitaliteitsmagazine Baden+ Vitaal krijg je volop tips om gezond, gelukkig en stralend door het leven te gaan. Wil je het magazine thuis ontvangen? Klik op onderstaande button en vul het aanvraagformulier in. Vervolgens sturen we het gratis naar je op.

Vitaliteitsmagazine aanvragen

Meer leuke blogs

 

Zo krijg je een energieboost

Wij geven je handige tips voor meer energie. Lees mee en geniet van het leven.

 

Zo maak je van de
badkamer een thuisspa

Ben je toe aan een ontspanmoment voor jezelf? Dan hoef je niet verder te reizen dan de badkamer.

 

Tips voor meer ontspanning

Yoga, mindfulness of meditatie? Er zijn veel technieken voor een dagelijks ontspanningsmomentje. Welke past bij jou? 

Met liefde gemaakt
Afspraak maken